Henk van der Werf en zijn vrouw Anna zijn in 1983 het AardeWerkBedrijf begonnen aan de Leeuwenhoeksingel te Delft. Zij vervaardigden daar het zogenaamde "biscuit.

 

Omdat op die plaats een nieuwe treintunnel werd geplanned, moesten zij uitzien naar een nieuwe locatie. Het werd Wateringen.

Het meeste aardewerk produceren zij voor de DelftsBlauw branche. Maar meer en meer worden zij gevonden door beeldende kunstenaars,organisatoren van keramiek workshops en amateurs.Hun modellen bestaan uit borden, schalen, theepotten, voorraadpotten en veel meer.Meer kunt U daarover zien achter de knop Informatie,..links op deze pagina!

Kleisoorten:

Voor de produkten worden verschillende kleisoorten gebruikt . De klei komt uit Duitsland en wordt geleverd door de Firma Fuchs.Om tot een beter resultaat te komen worden onze borden en schalen nog gedraaid.De klei die daarvoor gebruikt wordt is de K140 en is gelijk aan de WB30 van Vingerling. Voor de andere produkten,..die gegoten worden wordt het mengsel 03479 gebruikt. De basis van dit mengsel is de WB30 met wat toevoegingen om de haarscheurgevoeligheid te verminderen .

Temperaturen:

Alle produkten worden standaard gestookt op een temperatuur van 1035 graden C. Als voor speciale opdrachten een andere temperatuur gewenst is behoort dit tot de mogelijkheden.

Ovens:

Wij hebben drie ovens tot onze beschikking.Twee van 350 liter en een kleine van 150 liter voor de haastklussen.

 

Overige informatie:

De levertijden bedragen naar gelang de situatie twee a drie weken. Nieuwe ontwerpen kunnen in samenspraak met de klant tot stand komen. Tegen meerprijs kunnen Engobes worden aangebracht.

 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08.30 tot 18.00 uur
Zaterdag op afspraak